fbpx

7 Leuke tips en tricks voor Instagram

Deze tips zorgen ervoor dat jouw Instagram naar een hoger niveau wordt getild.

Tip 1: Picture perfect

Op social media is de uitdrukking ‘het oog wil ook wat’ zeer gepast. Dit geeft de eerste indruk over wie jij bent en waar jij voor staat. Een foto van slechte kwaliteit is dus een absolute no-go. Kies ervoor om je foto te maken met een minimum formaat van 1080 x 1080 pixels en zorg ervoor dat je een scherpe foto plaatst. Zoek in jouw smartphone of camera naar het vierkant formaat.

Tip 2: Een goede bio en profielfoto

Al wordt er meer gekeken dan gelezen op Instagram, het eerste wat er gelezen wordt op jouw pagina is je bio. Geef hierin duidelijk weer wat belangrijk is voor jouw brand. Is het van belang dat jouw volgers weten vanwaar je komt of wat jij voor hun kan doen. Welk product jij verkoopt of welke dienst jij aanbiedt? Zet dit hier dan zeker in. Een link naar de website of indien je deze nog niet hebt een mailadres waar ze jou op kunnen contacteren is zeker een must. Dit geeft aan dat jij bereikbaar bent.

Kies een profielfoto die het best laat zien wie jij bent. Het logo van jouw bedrijf, een duidelijke foto van het product of een foto van jezelf als jij het gezicht van jouw bedrijf bent. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het er professioneel uitziet en vermijd onleesbare tekst.

Tip 3: De eerste indruk

YES YES YES – iemand heeft jouw profiel ontdekt. Een nieuwe potentiële volger kijkt naar jouw feed. Let op, de eerste 12 foto’s springen in het oog. Creëer een mooi evenwicht tussen kleuren, eventuele quotes en foto’s. Gebruik steeds dezelfde filter zodat dit een totaalplaatje wordt en denk hierbij ook zeker aan de huisstijl van jouw bedrijf.

Tip 4: I like you

Net zoals jij het fijn vindt als jouw posts geliked worden, is dit natuurlijk andersom ook het geval. Reageer op foto’s, geef een like, volg interessante profielen, stel een open vraag, tag iemand… want hierdoor toon jij  engagement én wordt jouw profiel meer gezien.

Tip 5: Vertel het mij!

Mensen zijn nieuwsgierig en zien graag wat jij allemaal doet. Toon hen wat jij leuk vindt aan jouw dag, aan jouw job en wat jou bezig houdt. Ikzelf vind het vooral leuk dat je iets in je story kan zetten dat niet ‘Instagramwaardig’ genoeg is om te posten op jouw feed. Je kan het nadien wel bewaren in jouw hoogtepunten zodat jouw volgers of toekomstige klanten hier altijd eens in kunnen snuiten.  

Tip 6: Keep it natural

In de wereld van Photoshop en filters is het nog steeds belangrijk om ‘natuurlijk’ te blijven. Soms zijn de filters van Instagram ‘te oranje’ of ‘te gemaakt’. Kies dan voor een extern programma zoals Snapseed om jouw foto toch een boost te geven.

Tip 7: Wist je dat…

Je jouw activiteitsstatus kunt uitschakelen. Hierdoor verdwijnt het groene bolletje dat aangeeft dat jij actief bent op instagram of ‘10min geleden actief’. Dit doe je bij instellingen – privacy – activiteitsstatus. Het geeft onmiddellijk een professionelere uitstraling naar personen die jou een chatbericht wensen te sturen.

Wist je dat… Instagram een snellere engagement heeft dan alle andere platformen. Omdat Instagram grotendeels bestaat uit foto’s, is het zo opgebouwd om snel in interactie te gaan. Reageren, liken, scrollen, iemand gaan volgen kan hierdoor érg snel.

Wist je dat… Twee derde van de gebruikers van Instagram vrouwen zijn.  Zorg er dus voor dat jouw content ook aantrekkelijk is voor de dames. Tenzij jouw doelgroep alleen uit mannen bestaat.

Wist je dat… Instagram samen met Facebook het meeste data heeft?Hierdoor is het makkelijk om jouw doelgroep – op een strategische manier – te bereiken. Hier help ik jou graag verder mee!

Ga aan de slag en laat het me zeker weten als ik jou advies kan geven!

                                                          – DON’T STOP UNTIL YOU’RE PROUD –

Write a comment